X
GO

Nieuws

Geef landbouw de ruimte!
mei 2016

Op zondag 29 mei 2016 spreekt Tamme van der Wal op de Europese pop-up tentoonstelling "Space Expo" op het Plein in Den Haag. Met zijn voordracht getiteld: "Geef landbouw de ruimte" vertelt hij hoe satellieten de landbouw kunnen ondersteunen en verbeteren. 

Het Europese ruimtevaartprogramma bestaat uit twee belangrijke componenten: aardobservatie met satellieten en satellietnavigatie. Beiden zijn steeds belangrijker voor de landbouw. Boeren maken al jaren gebruik van de 'akker tomtom' om velden precies te bewerken. En aardobservatie levert een actueel beeld van de stand van het gewas, op een manier die het menselijk oog haast niet kan. Naast dat deze technieken bijdragen aan slimmere bedrijfsvoering, helpen ze ook om natuur-inclusieve landbouw mogelijk te maken. In zijn lezing zal Tamme ingaan op de huidige en aanstormende mogelijkheden. Hij zal ook over het belang van drones voor de landbouw ingaan.

De pop-up tentoonstelling Space Expo reist langs Europese steden met een publiekspresentatie overtoepassingen van ruimtevaart en hoe het ons dagelijks leven (al) beïnvloedt. Deze week staat de Space Expo Dome op het Plein in Den Haag, vanwege de grote conferentie European Space Solutions als onderdeel van het programma van het Europees voorzitterschap van Nederland.

 

De presentatie van Tamme vindt plaats op zondag 29 mei 2016 om 17:00 uur.

meer informatie, zie de website van de space expo.