X
GO

Mistrale

MISTRALE ontwikkelt een prototype bodemvochtsensor op basis van Reflective GNSS (reflectie van de GPS en Galileo navigatie signalen). Hiermee kunnen op termijn voor landbouw, natuur of waterbeheer bodemvocht kaarten worden gemaakt. Onderdeel van het Mistrale project is tevens de ontwikkeld van een drone om de bodemvocht sensor te dragen. Er is zowel een drone beschikbaar voor kleinere oppervlakten (tot 20 ha) en grote oppervlakten (vele vierkante kilometers). Mistrale integreert diverse technologieën om te komen tot een commercieel bruikbare dienstverlening. Naast een on-demand dienst en het op aanvraag maken van bodemvocht kaarten wordt er ook gekeken naar de verkoop van de sensoren en drones. Bodemvocht is van belang voor de landbouw, voor een goede gewasgroei en geoptimaliseerde beregening. Maar ook voor wetenschappelijk onderzoek naar klimaatmodellen zoals het beheer van rivieren en natuurgebieden. Voor al deze zaken is een goed inzicht in ruimtelijk bodemvocht patronen noodzakelijk.  


In Mistrale werken verschillende projectpartners samen. STARLAB ontwikkeld de voorkant van het GNSS-R instrument, het achterste deel wordt geleverd door M3Systems dit onderdeel implementeert ook EGNOS voor de GNSS-integriteit. GET zorgt  voor de wetenschappelijke verantwoorde verwerking van de meet data. L'Avion Jaune voert de testvluchten en de demonstratie uit. De ontwikkeling van de RPAS is de specialisatie van ENAC en AeroVision is verantwoordelijk voor de communicatie, de Raad van advies en de business kant van het project. 

 

Wat is de rol van AeroVision binnen dit project?
AeroVision brengt de stakeholders bij elkaar en onderzoekt de levensvatbaarheid van een bodemvocht meetdienst en vertaalt dit in user requirements en in een business plan.

 

Meer informatie & contact
 mistrale@aerovision.nl  
www.mistrale.eu