X
GO

Nieuws

Drone studie Tamme van der Wal genoemd in Kamerbrief voortgang dronebeleid
oktober 2016

Tamme van der Wal heeft vanuit Wageningen Research, in samenwerking met Marcel Meijer en Frans Rip, een rapport geschreven over de toepassing van drones in landbouw en natuur. Deze studie is uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken. De studie heeft bijgedragen aan het kabinetsstandpunt inzake drones en is als zodanig genoemd in de kamerbrief over de voortgang van het dronebeleid. Een van de conclusies die naar voren kwam: “De landbouwsector wordt door toekomstverkenners gezien als het toepassingsgebied voor drones met een groot economisch groeipotentieel”

In de kamerbrief biedt de drone studie daarnaast het inzicht dat
“de inzet van drones kan bijdragen aan het verminderen van de milieudruk, het verhogen van voedselzekerheid door het vergroten van de efficiëntie en het tegengaan van verspilling, het bevorderen van een betere natuurbenutting en goedkoper natuurbeheer en –monitoring”.

Bent u ook geïnteresseerd in de overige inzichten die vanuit de drone studie in de kamerbrief zijn vermeld? Deze kunt u in de kamerbrief lezen op pagina 2 en pagina 12/13.

Downloads
Klik hier om de kamerbrief te downloaden.
Klik hier om de drone studie te downloaden.