X
GO

Nieuws

2e Nationale Drones Demonstratie Dag in Marknesse
maart 2018

Voor de tweede keer organiseert AeroVision de Nationale Drones Demonstratie Dag (NDDD) voor landbouwtoepassingen voor de Stichting CAPIGI Foundation, NLR en het Agrofoodcluster. Op 11 april 2018 wordt in Marknesse het luchtruim ingenomen door innovatieve drones waarmee boeren smart farmers worden.  

Op het vliegveld van de zweefvliegclub Noordoostpolder in Marknesse (naast het NLR) komen piloten, leveranciers, data verwerkers, regelgevers en andere belangstellenden bijeen om te kijken naar een aantal innovatieve drones. Demonstraties worden door diverse partijen verzorgd. Bert Rijk van Aurea Imaging laat zien wat hij en zijn collega Dronewerkers aan diensten leveren voor de landbouw. Zij leveren o.a. ook aan de datacooperatie BIOSCOPE, die satellietbeelden en dronesbeelden inkoopt voor precisielandbouw. Verder komt het Franse bedrijf L'Avion Jaune vliegen met de Boreal, een indrukwekkende drone van 4 meter spanwijdte. Deze drone heeft een bodemvochtsensor aan boord die in het Europese MISTRALE project is ontwikkeld. Andere Nederlandse leveranciers zijn: CustomDrone die zowel een remote sensing en een spuitdrone ontwikkelen; Droneland een totaal-dienstverlener en leverancier van drones voor zowel de professionele als de consumentenmarkt; Het Delftse Atmos met de vernuftige Marlyn; Agrometius die zich helemaal richt op landbouw en Den Bakker die met de PrecisionHawk vliegt.

Naast drones zijn er op de NDDD ook leveranciers van precisiemachines waar de door de drone vergaarde data in terecht moet komen en software leveranciers om drone data te verwerken tot taakkaarten of andere slimme toepassingen voor het verbeteren van de performance op het boeren bedrijf.

TOEGANG GRATIS: De toegang tot de NDDD is gratis voor bezoekers. Het terrein is open vanaf 11 uur, maar de demonstraties vinden in de middag plaats tussen 13 uur tot 16 uur.

WEERSVERWACHTING: Vooralsnog lijkt het mooi weer te worden, met een 3 Bft noordoostenwind.