X
GO

Nieuws

LTO investeert verder in BioScope
februari 2022

LTO Bedrijven, een uitvoerende poot van landbouworganisatie LTO heeft een groter belang in BioScope genomen. Deze startup is een spin-off van AeroVision.

BioScope biedt geo-informatie data-diensten aan de landbouwsector. Het overbrugt daarmee de kloof tussen technologische bedrijven en gebruikers. De gebruikers staan altijd centraal, zoals we dat bij AeroVision gewend zijn. Door producten en diensten in te kopen en te vertalen naar direct bruikbare informatie voor boeren, adviseurs, verwerkers etc. in de landbouw draagt BioScope bij aan de digitalisering van de landbouw.

De samenwerking met LTO dateert van 2019. Met die samenwerking werd de FieldScout gelanceerd, een laagdrempelige app om geo-data in het veld te kunnen gebruiken, en om geotagged foto’s en notities in te winnen. De FieldScout won al diverse prijzen. De FieldScout wordt verder uitgebreid met meer data om een vollediger beeld te geven voor het monitoren van bodem en gewas.

In de nieuwe setup wordt de leiding over de startup BioScope gedeeld door Tamme van der Wal en Arnout Goeman. Deze tandem gaat de diensten verder uitbouwen en contacten zoeken met partijen om zowel de inwinning van data en het gebruik van data te verbreden. BioScope gaat onder andere diensten in bodemverbetering en carbon farming verder ontwikkelen.

Bekijk hier het hele artikel van LTO