X
GO

Nieuws

Missing Maps komt naar Amersfoort!
maart 2022

Missing Maps en AeroVision zijn een samenwerking aangegaan waarbij het team van Missing Maps in Amersfoort, dé GEO-stad van Nederland, haar werkzaamheden kan uitvoeren op het kantoor van AeroVision.

Het project Missing Maps wordt geleid door een collectief van organisaties zoals het Rode Kruis en Artsen zonder grenzen, die samen werken aan een gemeenschappelijk doel: het creëren van toegankelijke kaartgegevens van plaatsen waar humanitaire organisaties actief zijn.

De deelnemende organisatie in elk land voert samen met de gemeenschap de eigen karteringsactiviteiten uit.  Deze ‘mappers’ zijn wereldwijd gevestigd en ondersteunen met hun activiteiten mensen die op risicoplaatsen leven waar in geval van nood zoals hongersnood, natuurrampen zoals orkanen, aardbevingen en overstromingen hulp snel terecht kan komen doordat er duidelijke kaartgegevens van de omgeving beschikbaar zijn.  

De karteringen die vrijwilligers over de hele wereld gedaan hebben moeten gevalideerd worden. Het Missing Maps team heeft mensen aangewezen die deze taak uitvoeren. Eén keer per maand komt een team van experts bij elkaar om een gezamenlijke validatie te doen. AeroVision heeft hiervoor het kantoor beschikbaar gesteld zodat zij een passende ruimte en locatie hebben centraal in Nederland én in dé GEO-stad van Nederland om de taken te kunnen uitvoeren.

Het team van AeroVision heet Missing Maps van harte welkom!

Wil je meer weten over Missing Maps, AeroVision en de Mapathons die je zelf kunt organiseren? Stuur dan een email naar Leon.Hendriks@AeroVision.nl of Ries Visser riesvisser@rodekruis.nl.