X
GO

Nieuws

Drones and the City
mei 2015


Tijdens het 3e ICC Congres verzorgde AeroVision een overzicht over wat momenteel kan en mag met drones (formeel: Remotely Piloted Aircraft Systems - RPAS) in stedelijke omgeving en hoe dit kan bijdragen aan de informatievoorziening binnen gemeenten en andere organisaties. 


Namens AeroVision presenteerde Tamme van der Wal de huidige stand van zaken en de aankomende regelgeving. Omkleedt met prachtige filmpjes die gemaakt zijn over en met drones werd de technologie en de toepassing in vogelvlucht behandeld.


De Agility (behendigheid; flexibele inzetbaarheid) van drones maakt het een unieke manier van gegevens inwinning, doordat het platform met de camera (of LiDAR of GNSS-R of andere sensor) nauwkeurig gepositioneerd kan worden. Met name 3D kartering is met drones zeer goed te doen. De endurance van veel platforms momenteel maakt het minder geschikt voor het karteren van grotere oppervlakten, maar terreinen tot 100 ha zijn uitstekend met 1 vlucht in kaart te brengen.

Het gebruik in stedelijk gebied is aan strenge regels gebonden. Partijen die daaraan voldoen kunnen echter met drones een interessante nieuwe bron aanboren voor het inzamelen van geo-informatie en met name beeldmateriaal. Drones vormen daarmee een uitbreiding van de mogelijkheden van vliegtuigen, satellieten en grondgebaseerde inwinningen.