X
GO

Nieuws

Een goed contract als basis voor win-win
juli 2015


Het opstellen van contracten behoort doorgaans niet tot de grootste liefhebberijen van een project manager. Laat staan het managen van contracten. Toch biedt een goed contract voordelen voor opdrachtgever en leverancier. Jos Anneveld en Ronald Vroom hebben het contractmanagement onder de loep gelegd en concluderen dat het gedrag van zowel leveranciers als opdrachtgevers beïnvloedt wordt door de contract kwaliteit en dat hier voor beide partijen nog veel te winnen valt.

In hun artikel in het vakblad Geo-Info (nr. 2015-3; juni 2015) beschrijven zij hoe contractmanagement tekort schiet voor geo-ICT projecten bij de Nederlandse overheid. Een belangrijke oorzaak is het contract zelf, dat vaak onvoldoende de relatie tussen opdrachtgever en opdrachtnemer verwoordt. In het artikel wordt het contractmanagement bekeken vanuit een juridische component van een contract, een economische component en een gedragscomponent. Jos en Ronald betogen dat de eerste twee componenten goed op orde moeten zijn om het gedrag enigszins effect te laten sorteren.


Lees het hele artikel hier.


AeroVision heeft een jarenlange praktijk in contractmanagement en inkoop van geo-ICT diensten en producten. De ervaringen met AeroVision worden door zowel aanbestedende partijen en leveranciers goed gewaardeerd. Een goed contract respecteert beide partijen en legt vast hoe partijen elkaar willen aanspreken.