X
GO

Nieuws

Chinees-Nederlandse aardappel coöperatie ontvangt financiële steun van Nederlandse Topsector Agri&Food
april 2016
Een consortium van een toonaangevend Nederlandse aardappel MKB is bekroond met een belangrijke bijdrage van Wageningen University & Research. Deze bijdrage is toegekend om een nieuw business model te verkennen, gezamenlijk met de Bidahuang Potato Group. Bidahuang Potato Group is de grootste geïntegreerde aardappelzetmeel producent in China. Het doel van het nieuwe business model is om de Nederlandse expertise en technologie op het gebied van aardappel productie, inclusief verschillende aardappelrassen, over te dragen aan grote professionele aardappelproducenten in China.

In dit ‘Seed Money Project’ bieden de Nederlandse deelnemers hun gecombineerde kennis en portfolio aan als een geïntegreerde agro-portal oplossing met een Geografisch Informatie Systeem (GIS) functionaliteit. Deze geïntegreerde oplossing zal de opbrengst verhogen en het gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen verminderen in de aardappel productie in China. Dit wordt ondersteund door advies van Nederlandse kennis en expertise centra.

“The awarding of Wageningen UR capacity by Topsector Agri&Food reflects the commitment of the Dutch government and leading companies in the Dutch potato chain to transfer Dutch potato knowledge and expertise and contribute to an improved and sustainable potato industry in China”, zegt Epi Postma van Bold & Excellent (B&E), het bedrijf dat betrokken is bij het toezicht van het project. AeroVision is een van B&E’s partners.

B&E is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het bouwen van bruggen tussen toonaangevende Nederlandse agri-food bedrijven en kansen in China. B&E doet dit door actief te verbinden, coördineren en deel te nemen aan projecten, met aandacht voor het bereiken van een win-win samenwerking voor de partners en het bereiken van het maximale potentieel van de kansen.

Meer informatie: 
Epi Postma
epi.postma@xs4all.nl
T +31 610 216 012