X
GO

Bauke Abma

Agro-Meteroloog

 Stuur een email |   Linkedin


Na mijn studie landbouwmeteorologie en landbouwkunde afgerond in 1990 ben ik aan de slag gegaan als meteoroloog. Achtereenvolgens heb ik gewerkt bij Meteo Consult, WeerOnline en WNI weathernews als allround meteoroloog met als specialisatie landbouw en nautische sector tot en met 2009. Daarna heb ik vanaf 2012 projectwerk gedaan bij AeroVision, op de raakvlakken van meteorologie, geo-informatie en landbouw. Daarnaast heb ik opleidings- en begeleidingswerk verricht in sport en onderwijs, o.a. als docent natuur- en wiskunde.

Binnen AeroVision houd ik mij bezig met weersverwachtingen voor specifieke toepassingen en consultancy voor projecten in de precisielandbouw met name op het gebied van marktanalyse en marketintroductie van nieuwe innovaties.
 

Markten | Sectoren

Expertises

Landbouw

Weersinvloeden, sensoren en machines in de precisielandbouw,
Markt analyses en buisinessplan ontvwikkeling.

Scheepvaart

Wind-, weer- en golfhoogteverwachtingen wereldwijd

Luchtvaart

Bewolkingsverwachtingen t.b.v. luchtfotovluchten


Projecten
Ik heb o.a. gewerkt aan Bioscope, Fieldcopter en Unifarm.  Ook heb aan een project meegewerkt voor NSO te weten PEP HSI om alle huidige toepassingen en mogelijkheden van remote sensing in kaart te brengen. De projecten waar ik nu aan werk zijn GreenPatrol, een zelfrijdende ziekte detectie robot in kassen en 5G Quantified Farm, gerichte informatie voor boeren op het gebied van bemesting, beregening en ziektebeheersing met hulp van bodem- en gewassensoren en satellietinformatie. In genoemde projecten was en is mijn rol voornamelijk om analyses te doen naar de markt voor deze nieuwe innovaties voor duurzame landbouw. Daarvoor gebruiken we gebruikerstests en feedback om tot een haalbaar businessplan te komen. Verder ondersteun ik sinds 3 jaar de vergaring van kwalitatief goed luchtfoto’s door specifieke bewolking- en luchtkwaliteitsverwachtingen.